Slimme afvalcontainers voor binnenvaart in Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat 92 nieuwe afvalcontainers voor de binnenvaart installeren in het haven- en industriegebied. De containers vervangen de huidige grijze bakken die bestemd zijn voor de binnenvaartschippers.

92 nieuwe afvalcontainers wil het Havenbedrijf. (Foto Ries van Wendel-de Joode)
92 nieuwe afvalcontainers wil het Havenbedrijf. (Foto Ries van Wendel-de Joode)

Het havenbedrijf begint start september met de aanbesteding voor de levering van de 92 nieuwe afvalcontainers. Het zijn slimme afvalcontainers, omdat ze voorzien zijn van een vulgraadmeter, toegangscontrole en ook een containermanagement-systeem.

Het Havenbedrijf wil dat schippers gebruikmaken van de binnenvaartplatform-app van Park-line Aqua, maar staat ook open voor andere oplossingen. Onderdeel van deze aanbesteding is een proef met inzameling van glas en papier op drie nader te bepalen locaties.

Lees ook:

Opvolger Futureland in Rotterdamse haven opent in 2024

Havenbedrijf Rotterdam: 8 miljard euro aan verduurzamingsplannen onzeker

Slimme afvalcontainers voor binnenvaart in Rotterdam | Schuttevaer.nl

Slimme afvalcontainers voor binnenvaart in Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat 92 nieuwe afvalcontainers voor de binnenvaart installeren in het haven- en industriegebied. De containers vervangen de huidige grijze bakken die bestemd zijn voor de binnenvaartschippers.

92 nieuwe afvalcontainers wil het Havenbedrijf. (Foto Ries van Wendel-de Joode)
92 nieuwe afvalcontainers wil het Havenbedrijf. (Foto Ries van Wendel-de Joode)

Het havenbedrijf begint start september met de aanbesteding voor de levering van de 92 nieuwe afvalcontainers. Het zijn slimme afvalcontainers, omdat ze voorzien zijn van een vulgraadmeter, toegangscontrole en ook een containermanagement-systeem.

Het Havenbedrijf wil dat schippers gebruikmaken van de binnenvaartplatform-app van Park-line Aqua, maar staat ook open voor andere oplossingen. Onderdeel van deze aanbesteding is een proef met inzameling van glas en papier op drie nader te bepalen locaties.

Lees ook:

Opvolger Futureland in Rotterdamse haven opent in 2024

Havenbedrijf Rotterdam: 8 miljard euro aan verduurzamingsplannen onzeker