Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Garnalenvangst moet nog op gang komen

DEN HELDER

Het is niet erg dik met de garnalenvangsten. Bovendien zit de groei er ook nog niet in. Dat is wat de meeste garnalenvissers de laatste weken ervaren. Ze verwachten pas in september dat er een goede visserij loskomt.

1 / 1
De WR-2 van Patrick de Visser zit voor de kust van Huisduinen achter garnalen aan. (Foto W.M. den Heijer)

De WR-2 van Patrick de Visser zit voor de kust van Huisduinen achter garnalen aan. (Foto W.M. den Heijer)

Een deel van de Wieringer vloot vist afwisselend op het Wad en de Noordzee. De laatste weken vissen zij eerst een paar dagen tussen Wieringen en Texel op de Waddenzee, onder meer nabij het Balgzand, en daarna pakken ze nog twee dagen op de Noordzee. Dan wordt het tussen Callantsoog en Vlieland een beetje dringen geblazen, want er is een vrije grote vloot actief. Meer oostwaarts willen de schippers niet, want dan lopen hun netten vol met ‘bloemetjes’. Vanaf Texel westwaarts en zuidwaarts hebben ze er minder last van. De ‘bloemetjes’, zoals vissers ze noemen, zijn harige mosdiertjes (Electra pilosa) die niet alleen in de netten, maar ook aan de verwarmingsapparatuur voor veel ongemak zorgen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(W.M. den Heijer)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook