Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

West Oder 1 maandag al aan de kade in Nienburg

NIENBURG

Het vorige week gezonken vrachtschip West Oder 1 is maandagmiddag naar de kade in Nienburg gesleept. Daarmee werd de bergingsactie waaraan Wagenborg, Oeverwerken en Hebo deelnamen in een recordtijd uitgevoerd.

1 / 1
Nadat het lek boven water was kon de IJsvogel de laatste 200 m3 mais uit het ruim van de West  Oder 1 overnemen (Foto Kreisfeuerwehr Nienburg Uwe Schiebe) 

Nadat het lek boven water was kon de IJsvogel de laatste 200 m3 mais uit het ruim van de West  Oder 1 overnemen (Foto Kreisfeuerwehr Nienburg Uwe Schiebe) 

Het WSA kondigde vorige week aan dat de Weser nog tot donderdag gestremd zou blijven. Nadat Wagenborg vroeg in de middag het lek letterlijk boven water had kon schipper Tobias Heuvelman de laatste 200 m3 mais overnemen en van Marklohe naar Nienburg brengen. En terwijl in het weekend de contacten soms moesten worden onderbroken omdat Heuvelman ‘even iets moest doen’ of ‘even moest opletten’, zat hij maandag aan het eind van de middag relaxed in de stuurstoel. ‘Ja, we zijn op weg naar de sluis Gaarkeuken om stenen te storten. Er is daar wat uitgespoeld.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties (3)
 • Henri.Derksen

  Dat anker als blikschaar zal nog wel een juridisch staartje hebben voor beide schippers, lijkt mij.

 • j.hagens

  Dat is zeker een mooi stukje vakwerk, vraag mij af waarom het meer als een week moet duren, voordat de verzekering een opdracht geeft.
  Misschien moeten de verzekeringen omvaartgeld betalen, dan leren ze deze streken wel af.
  Lag onder de sluis van Schlusselburg, er was een Schip tijdens laden in het pand van Petershagen aan het plooien, was 15.30 Uur, volgende morgen om 07.30 mochten we varen in de avond om 21.00 is er nog een kraanschip van de WSA naar toegevaren, dus aan het WSA ligt het niet.

 • Williebrordus

  Hollands Glorie 🙂

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook