Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wagenborg gaat West Oder 1 bij Nienburg bergen

NIENBURG

Wagenborg heeft opdracht gekregen de gezonken West Oder 1 te bergen in de Weser bij Nienburg. De vaarweg blijft waarschijnlijk nog tot donderdag 19 augustus dicht. Dat zegt woordvoerder Jens Köhne van het WSA in Nienburg. Zaterdag wordt begonnen met het leegmaken van het schip. Maandag wordt een drijvende bok ter plaatse verwacht om het schip te lichten.

1 / 1
Hoewel de West Oder 1 gestrekt in de rivier ligt en er ruimte lijkt te zijn om te passeren, is de vaart sinds zondag volledig gestremd. (Foto Brandweer Nienburg)

Hoewel de West Oder 1 gestrekt in de rivier ligt en er ruimte lijkt te zijn om te passeren, is de vaart sinds zondag volledig gestremd. (Foto Brandweer Nienburg)

Het Poolse droge-ladingschip kwam zondag 7 augustus in aanvaring met het Nederlandse binnenvaartschip Timbo en zonk vervolgens. Deze week is een plan van aanpak gemaakt en gesproken met Nederlandse bergingsbedrijven. Köhne kan nog niet zeggen wie de bergingsopdracht krijgt, maar de gesprekken zijn al wel zover dat het varend materieel dit weekend naar Duitsland zal varen. ‘En het wordt een Nederlandse firma. Jullie zijn daar goed in.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook