Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Steun van Groep Van Haga voor aangekondigde protestactie vissers bij Afsluitdijk

DEN HAAG

Vissers moeten op een normale en gezonde manier hun werk kunnen doen. Daarvoor moet de regelzucht verminderen en moeten vissers voldoende ondernemersruimte krijgen. Vanuit dit standpunt heeft het Tweede Kamerlid Olaf Ephraim (Groep Van Haga) Kamervragen gesteld over de aangekondigde protestactie van vissers op zaterdag 14 augustus.

1 / 1
De actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) organiseert de protestactie. (Beeld EMK)

De actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) organiseert de protestactie. (Beeld EMK)

De actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) organiseert de protestactie. Bedoeling is dat de vissers zich om 11 uur in de vluchthaven van Breezanddijk verzamelen om de alarmklok te luiden. Ephraim laat minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten dat vissers van de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer acuut in hun voortbestaan worden bedreigd, omdat de ruimte om te vissen te klein aan het worden is. ‘Ze worden van hun visgronden verdreven doordat steeds nieuwe natuurgebieden worden aangewezen op de Noord- en Waddenzee, waar niet mag worden gevist, en de komst van steeds meer windparken.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook