Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

De Heus Voeders: schepen met fosfinelading moeten voorlopig nog blijven liggen

LELYSTAD

Er is nog geen oplossing voor de schepen met fosfinelading, die nu afgemeerd liggen bij Hebo Maritiemservice in Lelystad. Waarschijnlijk moeten de Coby, Imatra en Semper Spera nog tot volgende week blijven liggen.

1 / 1
De Coby achter het hek voor de wal bij Hebo Maritiemservice in Lelystad. (Foto Hans Metselaar)

De Coby achter het hek voor de wal bij Hebo Maritiemservice in Lelystad. (Foto Hans Metselaar)

Eigenaar van de lading, De Heus Voeders, zegt nog steeds in gesprek te zijn met verschillende partijen, om de lading op een veilige manier over te slaan. ‘Doordat er veel landelijke, regionale en lokale diensten zijn betrokken, vraagt goedkeuring van een nieuw plan van aanpak tijd’, aldus woordvoerder Simon de Ridder van De Heus. ‘Wij verwachten in de loop van volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven. Het veilig en verantwoord oplossen van deze situatie, voor alle betrokkenen, krijgt van ons alle aandacht en zorg.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook