Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overal waar u vaart: Hoog water, laag water, veel water!

ZWIJNDRECHT

De afgelopen weken hebben duidelijk in het teken gestaan van het hoge water dat ons, in deze bijzondere periode, voor hoog water dan, is overkomen. Een moment waarop projecten als ‘Ruimte voor de rivier’ en ‘Grensmaas’ hun nut hebben bewezen. Het was mooi te zien hoe op luchtfoto’s duidelijk sprake was van trajecten waar het water met de Maas meestroomde, doordat nevengeulen zijn aangelegd.

1 / 1

Het project Grensmaas, dat overigens nog niet geheel klaar is en nog loopt nog tot eind 2027, heeft er toch voor gezorgd dat het niet nóg erger was. Dan heb ik het natuurlijk over de bewoners langs de Maas, die wel wat gewend zijn, maar het onlangs wel heel zwaar voor de kiezen hebben gekregen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook