Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Het zijn schepen met een fosfineprobleem, geen fosfineschepen’

LELYSTAD

Wiebbe Anne Bonsink, CTO van Hebo Maritiemservice, ergert zich al dagen aan de manier waarop de media de drie schepen waarin een te hoge concentratie fosfine is aangetroffen karakteriseren. ‘De een schrijft de ander na en het wordt steeds erger. Het zijn geen fosfine-, gif-, of spookschepen. Het zijn droge-ladingschepen met een probleem.’

1 / 1
De Coby, noodgedwongen van afstand gefotografeerd, achter hek voor de wal bij Hebo Maritiemservice in Lelystad. (Foto Hans Metselaar)

De Coby, noodgedwongen van afstand gefotografeerd, achter hek voor de wal bij Hebo Maritiemservice in Lelystad. (Foto Hans Metselaar)

‘Een serieus probleem, laat dat duidelijk zijn. De instanties en bedrijven zijn nog naarstig op zoek naar een oplossing, waarbij de veiligheid van bemanning en mensen die met de lading moeten werken de hoogste prioriteit heeft en de omgeving niet in gevaar wordt gebracht. Wij hebben de schepen eerst maar eens in Lelystad voor de wal genomen, zodat er even enige rust ontstaat.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook