Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Grote controlecampagne stabiliteit zeeschepen

DEN HAAG

Inspecteurs van Port State Control gaan de komende drie maanden 10.000 inspecties aan boord van zeeschepen uitvoeren inzake stabiliteit. Dat hebben de overheden die lid zijn van de Tokyo en de Paris Memoranda of Understanding (MoU) afgesproken in de zogenoemde Concentrated Inspection Campaign (CIC) over stabiliteit.

1 / 1
Na de CIC gaan de bevindingen naar de IMO. (Foto Paris MoU)

Na de CIC gaan de bevindingen naar de IMO. (Foto Paris MoU)

Het doel van de duizenden inspecties van 1 september tot en met 30 november 2021 is om te kijken of de bemanning van het zeeschip bekend is met het beoordelen van de feitelijke stabiliteitstoestand bij voltooiing van de ladingoperaties voor vertrek van het schip en als het schip onderweg is en om te verifiëren dat het schip voldoet aan de regels voor stabiliteit van de IMO. Tevens willen de inspecteurs de bemanning en de eigenaren van het schip bewust maken van het belang van het berekenen van de stabiliteitstoestand van het schip voor vertrek.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook