De reis van een van de meest bekende containerschepen van deze eeuw

De morgenstond heeft goud in de mond, moet de bemanning van de Ever Given hebben gedacht toen het geplaagde containerschip donderdagochtend 29 juli nog voor het ochtendgloren Rotterdam binnenliep. Om 03:45 uur werd koers gezet naar de paddenstoelen, de toegangspoorten van de haven. Zo bereikte de fameuze dwarsligger na maanden het belangrijkste doel van haar reis, die begon in het Chinese Yantian-district, en waarbij ze scheepvaartgeschiedenis schreef door dagenlang het Suezkanaal te blokkeren.

Eindelijk is daar het bekende beeld van de Ever Given. (Foto's Robin van den Bovenkamp)
Eindelijk is daar het bekende beeld van de Ever Given. (Foto's Robin van den Bovenkamp)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

De reis van een van de meest bekende containerschepen van deze eeuw | Schuttevaer.nl

De reis van een van de meest bekende containerschepen van deze eeuw

De morgenstond heeft goud in de mond, moet de bemanning van de Ever Given hebben gedacht toen het geplaagde containerschip donderdagochtend 29 juli nog voor het ochtendgloren Rotterdam binnenliep. Om 03:45 uur werd koers gezet naar de paddenstoelen, de toegangspoorten van de haven. Zo bereikte de fameuze dwarsligger na maanden het belangrijkste doel van haar reis, die begon in het Chinese Yantian-district, en waarbij ze scheepvaartgeschiedenis schreef door dagenlang het Suezkanaal te blokkeren.

Eindelijk is daar het bekende beeld van de Ever Given. (Foto's Robin van den Bovenkamp)
Eindelijk is daar het bekende beeld van de Ever Given. (Foto's Robin van den Bovenkamp)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer