Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Internationale marineoefening op de Noordzee

DEN HELDER

Nederland is van 23 augustus tot 10 september 2021 gastland voor de multinationale maritieme mijnenbestrijdingsoefening Sandy Coast 21. Naast Nederlandse en Belgische marine-eenheden, zullen meerdere landen deelnemen.

1 / 1
Mijnenvegers gaan oefenen op de Noordzee. (Foto Kustwacht)

Mijnenvegers gaan oefenen op de Noordzee. (Foto Kustwacht)

Zo’n 15 marineschepen en 600 militairen zullen in die periode actief zijn in de Nederlandse kustwateren ten noorden van de Waddeneilanden, hemelsbreed tussen Ameland en Borkum. De laatste week van de oefening is de Eemshaven de oefenlocatie voor een havenbeschermingsoefening met duikeenheden en explosievenopruimers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook