Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Allianz ziet in zeevaart meer schades als gevolg van slecht onderhoud

MÜNCHEN

De Duitse industrieverzekeraar Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) signaleert in haar scheepsongevallen en schade-overzicht dat de zeevaart het afgelopen jaar aanzienlijk meer mechanische schades heeft gemeld die het gevolg waren van achterstallig onderhoud. Dergelijke schades zijn volgens de verzekeraar niet gedekt.

1 / 1
De Golden Ray ligt gekapseisd in september 2019. De berging nam anderhalf jaar in beslag. (Foto Kustwacht)

De Golden Ray ligt gekapseisd in september 2019. De berging nam anderhalf jaar in beslag. (Foto Kustwacht)

Volgens Allianz heeft de toename mede te maken met het feit dat bemanningen veel te lang aan boord moesten blijven door de corona-reisbeperkingen. Daardoor liep de motivatie terug en zou onderhoud nonchalanter zijn uitgevoerd. Ook de leverantie van onderdelen werd bemoeilijkt, terwijl technici die normaal gesproken de wereld over vliegen moeite hadden de schepen te bereiken. De verzekeraars hebben aangekondigd uitkeringen voor schades die naderhand aantoonbaar het gevolg zijn van onvoldoende onderhoud te gaan terugvorderen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook