[VIDEO] 18 mensen gered van zinkende schoener in VS

De Amerikaanse kustwacht heeft vrijdag 30 juli 18 mensen gered van de historische schoener Mary E. Het schip is in een windvlaag omgeslagen tijdens een zeiltocht over de Kennabac-rivier in de Amerikaanse staat Maine.

De Mary E kapseisde in de rivier bij het plaatsje Doubling Point. (Beeld uit video)
De Mary E kapseisde in de rivier bij het plaatsje Doubling Point. (Beeld uit video)

De brandweer en de kustwacht waren volop in touw om de 18 opvarenden van het gekenterde schip te halen. Twee van hen werden later overgebracht naar het ziekenhuis. Het schip verdween bijna onder water, maar kon door de bemanning worden gestabiliseerd. Dat betekende haar redding. De schoener kon snel worden geborgen en werd drie dagen later, op maandag, veilig in het droogdok van het Maine Maritime Museum gezet. Het museum is de eigenaar van de in 1906 voor de visserij gebouwde schoener, die ook vele jaren in de koopvaardij actief was en nu als museumschip met passagiers vaart.

Lees ook:

Motorjacht zinkt in het Gooimeer bij Huizen

Passagiersschip frontaal tegen kade in Antwerpen, 11 gewonden