Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Saltwater tekent concept voor tanker op waterstof

PAPENDRECHT

De binnenvaarttanker van de toekomst vaart op waterstof, denkt men bij het Papendrechtse ingenieursbureau Saltwater. Maar het kan nog wel even duren voordat de techniek daarvoor echt rijp is. De ontwerpers tekenden daarom een flexibel schip waarvan de krachtbron uitwisselbaar is: de Hydrogenius.

1 / 1
De waterstofcontainers zijn op het voorschip geplaatst, benedendeks is ruimte voor het brandstofcel-systeem.

De waterstofcontainers zijn op het voorschip geplaatst, benedendeks is ruimte voor het brandstofcel-systeem.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook