Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Noors bedrijf wil CO2 uit scheepsmotoren opvangen

OSLO

Het Noorse technologiebedrijf Teco 2030 werkt aan een alternatieve methode om de CO2-uitstoot in de scheepvaart te verminderen. Het idee is de CO2 op te vangen, te zuiveren en in vloeibare vorm op te slaan in tanks aan boord.

1 / 1
Artist's impression van een schip waar de CO2 wordt afgevangen (Beeld Teco 2030)

Artist's impression van een schip waar de CO2 wordt afgevangen (Beeld Teco 2030)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • dhr dwarsdenker

    CO2 is reukloos, onschadelijk en bouwsteen van het leven. Nimmer is aangetoond dat door geen CO2 meer uit te stoten door menselijke activiteiten dit ook maar enig effect zal hebben op de gemiddelde temperatuur, dus op het klimaat.
    CO2 afvangen, zuiveren en opslaan op een schip is een oneconomische activiteit.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook