Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Waarom steken NedCargo en BCTN miljoenen in elektrische binnenvaart? – Studio Schuttevaer

Rotterdam

Logistiek dienstverlener NedCargo en inlandterminal BCTN hebben zaterdag Den Bosch Max Groen en Blauw laten dopen. De containerschepen varen nu nog dieselelektrisch maar binnen een paar maanden  zouden deze schepen via batterijcontainers volledig emmissieloos moeten worden aangedreven. In Studio Schuttevaer legt Diederik Antvelink waarom NedCargo zo zwaar investeert in vergroening van de binnenvaart. En binnenvaartexpert

1 / 1
Waarom steken NedCargo en BCTN miljoenen in elektrische binnenvaart? (Foto NedCargo)

Waarom steken NedCargo en BCTN miljoenen in elektrische binnenvaart? (Foto NedCargo)

Kees de Vries duidt wat de Europese klimaatplannen gaan betekenen voor de maritieme sector en in het bijzonder de binnenvaart.


Reacties (4)
 • Industrie6d6

  Heb pas iemand gesproken die behoorlijk technisch onderlegd is… Heeft aan de TU gestudeerd… Die gaf aan dat het complete waanzin is om met de vermogens die de binnenvaart nodig heeft, elektrisch te willen varen m.b.v. accu containers. Een traject Gouda – Alphen a/d Rijn is goed te doen, maar even snel in de opvaart met 4 km stroom op de kop kun je vergeten als je toch binnen een bepaalde tijd van terminal naar terminal moet racen. Er komt wel zoveel warmte vrij dat brand een zeer reëel risico is. Daar ga je dan met je 1 of twee kegeltjes als containerschip.

 • daisy

  Kregen onze voorouders ook bakken subsidie dan???
  En de stap naar de diesel was werkelijk een stap voorwaarts, nu allemaal experimentjes (zie lng) op kosten van de belasting betaler.

  G.M. Noldes

 • Sjaak van Wijk

  WOUTRINA
  Als drie of zelfs vier generaties terug onze voorouders ook zo hadden gereageerd, hadden we nu allemaal nog in lijntje op een jaagpad gelopen, en de wat rijkere met misschien een paard.
  Kan er nu eens iemand blij zijn, dat er ondernemers zijn die hun nek voor ons allemaal uitsteken.

 • woutrina

  ik denk dat het een kwestie van subsidie is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook