Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dubai opgeschrikt door explosie op containerschip

DUBAI

Een explosie aan boord van een containerschip in de haven van Dubai heeft woensdagnacht voor grote onrust gezorgd. De explosie werd tot 25 kilometer van het schip gevoeld. Lokale media melden dat er geen gewonden zijn gevallen.

1 / 1
De explosie was 25 kilometer van het schip te voelen. (Foto Twitter)

De explosie was 25 kilometer van het schip te voelen. (Foto Twitter)

De explosie is vermoedelijk het gevolg van een ladingbrand. Het schip was geladen met 130 containers. Op beelden op Twitter is te zien hoe de havendienst na de explosie bezig is de brand onder controle te krijgen.

Jebel Ali

De explosie had plaats in de Jebel Ali-haven, een van de grootste containerhavens ter wereld. De werkzaamheden in de haven zijn intussen weer op gang gekomen. De haven is de grootste in het Midden-Oosten en heeft vier containerterminals, die jaarlijks zo’n 14 miljoen teu overslaan.

Lees ook:

Drie gewonden na explosie op motorboot Burgum

Explosies na hevige brand op containerschip voor kust Sri Lanka

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook