Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[UPDATE] Ever Given kan weg uit Suezkanaal eindelijk vervolgen

Caïro

Na een week vastgelegen te hebben in het Suezkanaal en ruim drie maanden aan de ketting in de Bittermeren vaart de Ever Given weer. Dat gebeurt nadat een akkoord over het betalen van een schadevergoeding aan kanaalautoriteit SCA werd afgerond. De vrijgave gaat volgens SCA gepaard met een ceremonie.

1 / 1
Destijds werd er hard gewerkt door sleepboten en zandzuigers om de Ever Given los te krijgen. (Foto ANP)

Destijds werd er hard gewerkt door sleepboten en zandzuigers om de Ever Given los te krijgen. (Foto ANP)

Op MarineTraffic is te zien dat de Ever Given nu weer vaart. Het schip is onderweg naar Port Said waar een controle uitgevoerd zal worden.

De Ever Given was op weg naar Rotterdam toen het in een zandstorm terechtkwam in het zuidelijke deel van het Suezkanaal. Daardoor kwam het schip, dat behoort tot de grootste containerschepen ter wereld, vast te liggen. Na zes dagen lukte het om de Ever Given los te trekken, maar toen lagen er aan weerszijden al honderden schepen in de file.

Lees ook: De 10 grootste containerschepen van de wereld

Dat de Ever Given wordt vrijgegeven, betekent niet dat het schip direct ook vertrekt. Rederij Evergreen gaf eerder al aan dat er mogelijk wat tijd nodig is om het schip weer klaar te maken. In de haven van Rotterdam verwachten ze de Ever Given dan ook nog niet meteen. Volgens een woordvoerder komt het containerschip op zijn vroegst volgende week vrijdag aan.

Lees ook:

Suezkanaalloodsen maakten ruzie over snelheid Ever Given

Studio Schuttevaer: Hoe kon het zo misgaan op het Suezkanaal?

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook