Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Australische dieselvervanger kan binnenvaart snel vergroenen

AMSTERDAM

Een Nederlands consortium gaat een nieuwe milieuvriendelijke dieselvervanger op methanolbasis testen in motoren van drie binnenvaarttankers. De motoren zijn met een relatief eenvoudige en betaalbare retrofit geschikt te maken voor de nieuwe brandstof. Het consortium heeft een subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

1 / 1
Bestaande motoren, zoals deze Mitsubishi in de dieselelektrische Sendo Mare, zouden na een retrofit op Gane Fuel kunnen varen, een brandstofmix op basis van methanol die door toevoeging van een kleine hoeveelheid DME in een dieselmotor tot ontsteking kan worden gebracht. (Foto Hans Heynen)

Bestaande motoren, zoals deze Mitsubishi in de dieselelektrische Sendo Mare, zouden na een retrofit op Gane Fuel kunnen varen, een brandstofmix op basis van methanol die door toevoeging van een kleine hoeveelheid DME in een dieselmotor tot ontsteking kan worden gebracht. (Foto Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hans Heynen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook