Deze Scheveningse jongens sjouwen in alle vroegte, zonder morren

‘Veel jongeren zijn moeilijk te porren om vroeg op te staan en handarbeid te verrichten, laat staan dat ze dan ook nog in een koude ruimte willen werken en sjouwen’, oordeelt René Roeleveld van de Scheveningse vissorteerploeg. ‘Maar wij hebben gelukkig niks te klagen. We hebben een sorteerploeg met verschillende leeftijden en de laatste jaren behoorlijk wat aanwas van jongeren.’

Op de foto van links naar rechts; Robbert Verheij, Stefan Verheij, Finn Nielsen en Mike de Bruijn. De vader van Finn komt uit het Deense Hvide Sande en is op Scheveningen gaan wonen nadat hij een echte Scheveningse schone aan de haak had geslagen. (Foto W.M. den Heijer)
Op de foto van links naar rechts; Robbert Verheij, Stefan Verheij, Finn Nielsen en Mike de Bruijn. De vader van Finn komt uit het Deense Hvide Sande en is op Scheveningen gaan wonen nadat hij een echte Scheveningse schone aan de haak had geslagen. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer