Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Beroepsschipper vaart vaker tegen brug of sluis

Rotterdam

Beroepsschippers zijn in 2020 vaker tegen een brug of sluis gevaren. Dat blijkt uit de registratie Scheepsongevallen van Rijkswaterstaat over 2020. Er waren in dat jaar 96 zware ongelukken, in 2019 lag dat nog op 82. Rijkswaterstaat heeft geen aanwijsbare reden kunnen vinden voor deze toename.

1 / 1
Op 12 augustus 2020 kwam de DC Mosa 1 tegen de sluisdeur bij sluis Hun. (Foto Facebook)

Op 12 augustus 2020 kwam de DC Mosa 1 tegen de sluisdeur bij sluis Hun. (Foto Facebook)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(René Quist / Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • SONscheeps

    Misschien eens naar de explotatie gaan varen waarvor je bemand bent. En niet waarop je met de bank bedacht had. Teveel en te lang wordt er vaak onderbemand gevaren. en daar door oververmoeid. Nu wordt er verzonnen dat je op een trackpiloot kan varen, want dan heb je tijd om even andere dingen te doen wordt geschetst (containerplanning aan passen of iets dergelijks) je moet dan nog altijd allert blijven. Laksheid ligt op de loer.
    Daarom moet men om gaan denken. En dus meer gaan varen naar de bemanning die er is. Dan zal je zien dat vele ongelukken voorkomen hadden kunnen zijn

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook