Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Earth 300 moet grootste superjacht ter wereld worden

Singapore

Als de plannen van Aaron Olivera (ex-CEO Royal Falcon Yachts) doorgaan, vaart over vier jaar een gigantisch superjacht met de naam Earth 300 over de wereldzeeën. De Earth 300 moet maar liefst 300 meter lang worden, 46 meter breed en 60 meter hoog en vergt een investering van 400 tot 600 miljoen euro.

1 / 1
Earth 300, 300-meter lang en daarmee straks misschien de grootste. (Foto Earth 300)

Earth 300, 300-meter lang en daarmee straks misschien de grootste. (Foto Earth 300)

Ook de voortstuwing is onconventioneel. De Earth 300 gaat varen op kernenergie. Met 22 laboratoria aan boord moet het jacht dienen als kenniscentrum voor 160 vooraanstaande wetenschappers. Daarnaast is er accommodatie voor 20 studenten, 20 experts, 40 VIP-gasten en 165 bemanningsleden. De VIP’s zouden voor een cruise van 10 dagen een kleine 2,5 miljoen euro moeten meebrengen.

De slogan van het project is ‘Welcome to Earth 300. Come aboard and help us protect the planet.’ Earth 300 wil mensen inspireren na te denken over een betere ecologische toekomst. Het kenniscentrum moet zich gaan bezighouden met het ‘redden van de wereld’, met name op het gebied van klimaat. En dan denkt Olivera aan oplossingen voor CO2-uitstoot, herstel van ecosystemen en wereldwijde water- en voedselzekerheid.

Lees ook: Hoe het schip zich verhoudt ten opzichte van het 7 grootste Nederlandse superjachten

Earth 300 wil startups die aan deze vraagstukken werken begeleiding geven. Hierdoor krijgen die bedrijven een kick-start. Twee van die startups zijn Chipsafer en WOW, die zich respectievelijk bezighouden met vee wereldwijd en het recyclen van meubelen.

Er is plek voor 160 wetenschappers, veel zal gebeuren in de bol op het achterdek. (Foto Earth 300)
Er is plek voor 160 wetenschappers, veel zal gebeuren in de bol op het achterdek. (Foto Earth 300)

Verboden

De droom van Olivera moet in 2025 zijn gerealiseerd, maar het is nog onduidelijk waar het schip gebouwd gaat worden. Overigens is het dan hoogstwaarschijnlijk niet toegestaan om op kernenergie te varen en dus zal het jacht eerst een andersoortige voortstuwingsinstallatie moeten krijgen.

Lees ook:

[VIDEO] Superjacht Project Opera (146 meter) gespot in Hamburg

Bij Damen wordt het superjacht steeds duurzamer

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook