Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Chemieconcern BASF voor 300 miljoen euro eigenaar helft windmolenpark in Noordzee

Den Haag

Het Duitse chemiebedrijf BASF koopt bijna de helft van een nog te bouwen windturbinepark voor de Zuid-Hollandse kust. Energiebedrijf Vattenfall, dat het park bouwt, verkoopt een belang van 49,5% aan de Duitsers voor 300 miljoen euro, zo maken de bedrijven bekend.

1 / 1
Het is het eerste windpark dat subsidieloos wordt gebouwd. (Foto Vattenfall)

Het is het eerste windpark dat subsidieloos wordt gebouwd. (Foto Vattenfall)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook