Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Duizend zeevarenden geprikt in eerste week

Moerdijk

Het vaccinatieprogramma voor zeevarenden van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) is in volle gang. Na een week werd de grens van 1000 vaccinaties bereikt door medisch dienstverlener Arbo Unie / Port Health Centre. Sinds 23 juni is het ook mogelijk op Schiphol bij KLM Health Services een vaccinatie te krijgen en om die reden verwacht de KVNR dat aankomende weken nog meer geprikt gaat worden.

1 / 1
Minister Cora van Nieuwenhuizen was aanwezig bij vaccinaties van zeevarenden op de werf van Van Oord in Moerdijk. (Foto Erik Jansen / KVNR)

Minister Cora van Nieuwenhuizen was aanwezig bij vaccinaties van zeevarenden op de werf van Van Oord in Moerdijk. (Foto Erik Jansen / KVNR)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Henkie

  Het is nog beschamender dat niemand zich rekenschap geeft dat deze vaccins:
  – experimenteel zijn (voorlopige goedkeuring)
  – veel bijwerkingen hebben (in Europese registratie reeds >15.000 doden gemeld)
  – de folder van de overheid het eerste niet vermeld en het tweede zo beknopt dat iedereen dekt dat het volkomen veilig is…
  Iedere medicus die vaccineert is aansprakelijk voor vaccinschade als hij niet handelt met ‘informed consent’.

 • willemdebruijn

  Het is beschamend dat de filepijnse matrozen van de binnenvaart hier niet aan mee mogen doen. Deze mensen hebben ook recht op een vaccinatie en zijn voor langere termijn hier op de schepen en kunnen niet even naar huis voor een vaccinatie. En hier in Nederland krijgen ze geen vaccinatie van de staat. Omdat ze hier niet wonen. Ik ben na heel lang bellen bij het leger des Heils om de vaccinatie voor onze filepijnse matroos geweest. Maar dat is gelukt na dat ik heel me verhaal had gedaan en mochten we daar heen komen. Diep triest. deze mensen doen op de binnenvaart hard hun best en we kunnen in de binnenvaart niet zonder al deze mensen dus laat hun ook een vaccinatie krijgen zodat ze ook veilig zijn voor het virus.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook