Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Markt voor productentankers trekt aan

ROTTERDAM

Oldendorff Carriers bestelde een 182.000 dwt capesizer bij de Japanse werf Nahura Shipbuilding en kocht drie droge-ladingschepen uit de markt. Voorheen bestelde Oldendorff bij Chinese werven. Een reden voor de overstap werd niet gegeven.

1 / 1
De verkoopprijs van de Nordsummer (3586 teu) is in amper een half jaar verdrievoudigd.

De verkoopprijs van de Nordsummer (3586 teu) is in amper een half jaar verdrievoudigd.

De drie tweedehands Japanse panamaxen zullen in juni en juli worden opgeleverd. De schepen kregen de namen Claas Oldendorff (96.000 dwt, 2013), Celdric Oldendorff (96.000 dwt, 2013) en Clivia Oldendorff (99.000 dwt, 2013). De Duitse rederij beheert een vloot van circa 750 schepen, waarvan ongeveer 35 Japanse schepen op langdurig charter zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Aad van Krimpen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook