Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Recreant negeert marifoonoproep en krijgt proces-verbaal

VLISSINGEN

De politie heeft dinsdagmiddag op de Westerschelde een varende beboet die niet reageerde op aanroepen via de marifoon. Ook werd een opvarend zeeschip gehinderd.

1 / 1
(Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West)

(Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West)

De schipper die de overtreding beging, was volgens de Dienst Infrastructuur Zuid-West van de Landelijke Eenheid van de politie een ‘recreatieve schipper’. ‘De Westerschelde wordt immers niet alleen druk bevaren door de beroepsvaart. De recreatieve schipper weet de Westerschelde ook te vinden, vaak omdat men op doorreis is’, zo legt de politie uit.

Net als voor beroepsschippers op de zee- en binnenvaart geldt dat op de Westerschelde recreanten een marifoon aan boord moeten hebben die ze ook actief uitluisteren. Ook moeten ze reageren op aanroepen op de marifoon. Hier ging het in dit geval mis. De schipper in kwestie reageerde namelijk niet op aanroepen door de verkeerspost. Volgens de politie werd ook een opvarend zeeschip gehinderd. Dit resulteerde in een proces-verbaal.

Lees ook:

Schipper maakt noodstop voor zwemmers, krijgt als dank stenen op dek

Gebrek aan communicatie pleziervaart grootste ergernis

(HVZeeland)

Reacties (1)
  • A. Bergijk

    Dit klopt niet helemaal, er staat dat recreanten een marifoon aan boord moeten hebben. Dat is niet zo. Het is wel zo dat áls ze een marifoon hebben, ze die moeten uitluisteren.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook