Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Akkoord bereikt over schadevergoeding Ever Given

Suez

De eigenaren en verzekeraars van containerschip Ever Given hebben een principeakkoord bereikt over een schadevergoeding aan de kanaalautoriteit van het Suezkanaal (SCA). Die schade werd geleden toen het schip in maart ongeveer een week overdwars in het Suezkanaal kwam te liggen en daardoor alle scheepvaart blokkeerde. Geen abonnee en wilt ons dossier over Ever Given toch lezen? Klik dan hier)

1 / 1
De Ever Given zal binnenkort wellicht weer havens aan gaan doen (Foto Wikipedia)

De Ever Given zal binnenkort wellicht weer havens aan gaan doen (Foto Wikipedia)

Afgelopen weekeinde zou een Egyptische rechter uitspraak doen in de kwestie, maar de eigenaren van het schip kwamen kort voor de zitting met een nieuw compensatievoorstel. Daarop werd besloten de beide partijen nog wat meer tijd te geven om verder te praten.

Lees ook: Eigenaar Ever Given roept averij grosse uit na blokkade Suezkanaal: wat betekent dit?

Hoeveel geld er nu precies is geboden, is niet naar buiten gebracht. De SCA zou eerder om een vergoeding van meer dan 916 miljoen dollar hebben gevraagd, maar zei later genoegen te nemen met 550 miljoen dollar. De Japanse eigenaar van de Ever Given zou al eens 150 miljoen dollar compensatie hebben geboden. Maar naar de mening van de SCA was dat niet voldoende om de kosten voor het mislopen van vaartarieven, schade aan het kanaal en kosten voor mankracht en materieel bij het bergen van het schip te dekken.

Voorlopig ligt de Ever Given nog in de Bittermeren.

Lees ook:

Nooit meer Ever Given: Egypte kondigt verbreding Suezkanaal aan

Aanbiedingen Lidl Duitsland vast op Ever Given

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook