Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Minister: ‘Acht bruggen verhogen op Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl’

Groningen

Acht bruggen op de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl worden vervangen of verhoogd. Daarnaast wordt de bedienapparatuur vervangen of geoptimaliseerd. Dat heeft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen laten weten in antwoord op Kamervragen van de PvdA naar aanleiding van de jongste brugincidenten in Groningen. (Abonneer u gratis op de nieuwsbrief en lees de laatste editie van Weekblad Schuttevaer hier gratis)

1 / 1
De Paddepoelsterbrug ging, als gevolg van een bedieningsfout, onterecht naar beneden en kwam daarmee in aanvaring met de Andamento (Archieffoto De Vries Media)

De Paddepoelsterbrug ging, als gevolg van een bedieningsfout, onterecht naar beneden en kwam daarmee in aanvaring met de Andamento (Archieffoto De Vries Media)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • SONscheeps

  Maak je de bruggen hoger dan worden de schepen ook hoger. dus dat is uitstel van executie. Gewoon adequate bediening. mensen terug op de brug die de instructies hebben om optijd te drukken op de knopjes en niet op het laatste moment.

 • wrijfhout

  Ben wel benieuwd welke bruggen op welke termijn worden aangepakt.

 • Jelmer Bastiaans

  Deze vraag stond nog uit bij het ministerie, maar is inmiddels beantwoord en dat antwoord is terug te vinden in de tekst.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook