Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Niet loodsplicht, maar beter toezicht op voertaal moet problemen Westerschelde oplossen

Den Haag

Riviercruiseschepen zullen beter in de gaten gehouden gaan worden op de Westerschelde. Dat heeft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen laten weten in een brief aan de Kamer. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) had naar aanleiding van het ongeval met de Viking Idun in 2019 een aantal aanbevelingen gedaan.

1 / 1
De schade aan de Viking Idun na de aanvaring op de Westerschelde in 2019. (Foto Onderzoeksraad voor Veiligheid)

De schade aan de Viking Idun na de aanvaring op de Westerschelde in 2019. (Foto Onderzoeksraad voor Veiligheid)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • rienkabrahamse

    Minister van Nieuwenhuizen, ook tijd dat ze opstapt. Gewoon advies naast zich neerleggen van de onderzoeksraad. Het gaat hier over binnenvaartpassagierschepen die bijna altijd ‘s nachts over de Westerschelde varen met slapende passagiers. Dit omdat ze overdag de stad in kunnen van Antwerpen en Gent. Totaal onverantwoord, zeker met bemanningen van de firma Viking. Als bij het bewuste ongeval het zeeschip die Viking Idun op een andere plaats had geraakt, midscheeps dan waren er gewoon honderden mensen verdronken. Onbegrijpelijk dat dit niet echt wordt aangepakt. Je zou je schoonmoeder er nog niet mee meelaten gaan.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook