Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Toch twee coronagevallen op Amerikaans cruiseschip op Curaçao

WILLEMSTAD

Er zijn toch twee passagiers positief getest op corona op het cruiseschip Celebrity Millennium van Royal Caribbean. De besmetting is opmerkelijk omdat iedereen aan boord – zowel de 650 bemanningsleden als de 600 gasten – volledig gevaccineerd is. Het schip ligt momenteel aangemeerd op Curaçao.

1 / 1
Er zijn toch twee passagiers positief getest op corona op het cruiseschip Celebrity Millennium van Royal Caribbean. Foto Captain Tucker

Er zijn toch twee passagiers positief getest op corona op het cruiseschip Celebrity Millennium van Royal Caribbean. Foto Captain Tucker

Het is weer een van de eerste grote cruises voor Amerikanen sinds de uitbraak van de coronapandemie wereldwijd alle cruiseschepen stillegde. T
De twee passagiers delen een kamer van de Celebrity Millennium, meldt de Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean in een verklaring. Het tweetal moet voorlopig aan boord in quarantaine blijven. De testen werden afgenomen omdat komende zaterdag de cruise weer bij Sint Maarten eindigt. Het tweetal is volgens Royal Caribbean verder niet ziek.

De Celebrity Millennium is het eerste cruiseschip dat Curaçao weer aandoet sinds het begin van de coronapandemie. Eerder deze week meerde het al aan op Aruba.

Door de reisbeperkingen kwamen ruim een jaar geleden alle cruisereizen te vervallen en nog steeds liggen vrijwel alle schepen voor pleziervaarten voor anker. Door het coronavirus liep de cruisebranche ook reputatieschade op. Op het schip de Diamond Princess greep het virus in februari 2020 snel om zich heen en zaten opvarenden wekenlang vast op het schip.

De chartervaart en de rondvaart mogen sinds 5 juni weer gasten aan boord ontvangen. We spreken zes ondernemers in de branche over de tijd die gaat komen en de hoop dat snel meer mag.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook