Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Amsterdamse haven krijgt fabriek voor biobrandstoffen erbij

Amsterdam

De Amsterdamse haven is straks een fabriek die biobrandstoffen gaat maken rijker. Het Nederlandse Gidara Energy, een technologiebedrijf dat zich richt op hernieuwbare energie, gaat de fabriek bouwen. Er wordt afval dat niet gerecycled kan worden vergast en omgezet in methanol. Het project zal ongeveer 250 miljoen euro kosten en levert volgens de onderneming 300 banen op.

1 / 1
Het BioPark in Amsterdam, hier komt de nieuwe fabriek. (Foto Port of Amsterdam)

Het BioPark in Amsterdam, hier komt de nieuwe fabriek. (Foto Port of Amsterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook