Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Amsterdamse haven krijgt fabriek voor biobrandstoffen erbij

Amsterdam

De Amsterdamse haven is straks een biobrandstoffenproducent rijker. Het Nederlandse Gidara Energy, een technologiebedrijf dat zich richt op hernieuwbare energie, gaat de fabriek bouwen. Er wordt afval dat niet gerecycled kan worden vergast en omgezet in methanol. Het project zal ongeveer 250 miljoen euro kosten en levert volgens de onderneming 300 banen op.

1 / 1
Het BioPark in Amsterdam, hier komt de nieuwe fabriek. (Foto Port of Amsterdam)

Het BioPark in Amsterdam, hier komt de nieuwe fabriek. (Foto Port of Amsterdam)

De fabriek, genaamd Advanced Methanol Amsterdam, moet in 2023 gaan draaien en wordt gebouwd in het BioPark, een plek in de haven voor producenten van hernieuwbare brandstoffen. Behalve een fabriek komt er ook een kenniscentrum met een testfaciliteit en een proeffabriek. Een van de grote oliebedrijven van de wereld wordt een afnemer van de brandstof. Wie dat precies is, wordt later bekendgemaakt, aldus een woordvoerder.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook