Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Beequip: leasen maritiem materiaal neemt vlucht

Rotterdam

Het Rotterdamse bedrijf Beequip timmert flink aan de weg op de leasemarkt. Met name de ‘sale & lease back’- leaseconstructie waarbij bestaand materiaal door Bequip wordt aangekocht en vervolgens weer wordt teruggeleast aan bedrijven, is populair zei Ilse Rodewijk van Beequip tijdens het Maritime Platform. ‘Bedrijven kunnen zo werkkapitaal vrijmaken’

1 / 1
Beequip heeft onder meer de vergroening van binnenvaartschip Roma gefinancieerd. Foto: Beequip

Beequip heeft onder meer de vergroening van binnenvaartschip Roma gefinancieerd. Foto: Beequip

Sale & lease back houdt in dat een bedrijf een deel van zijn materieel verkoopt aan Beequip en het vervolgens terug leaset. Maandelijks betaalt het bedrijf een afgesproken bedrag terug en na verloop van tijd worden ze weer volledig eigenaar van het materieel. In de tussentijd is geld vrij gekomen binnen het bedrijf om te investeren in groei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook