Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Yftinus van Popta ontrafelt het geheim van De Zeehond

Batavia Stad

Schuttevaer berichtte ruim een halve eeuw geleden over een onderzoek naar een houten scheepswrak dat lang geleden was vergaan in de Zuiderzee tussen Harderwijk en Elburg. Het zou gaan om De Zeehond. Maar maritiem archeoloog Yftinus van Popta van de Rijksuniversiteit Groningen heeft reden aan te nemen dat het scheepswrak een andere naam en geschiedenis kent.

1 / 1
Het scheepswrak dat tot voor kort De Zeehond werd genoemd (Foto Yftinus van Popta)

Het scheepswrak dat tot voor kort De Zeehond werd genoemd (Foto Yftinus van Popta)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook