Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hekkotter Z-19 Brigitte nadert voltooiing

OOSTENDE

Scheepsbouwer Bema in Oostende levert binnenkort de hekkotter Z-19 Brigitte op aan reder Peter Thysebaerdt. Het casco werd gebouwd bij Ibis Construction in het Friese Sumar. Ook het ontwerp is Nederlands. Hernand Jansen van Scheepsbouwkundig Bureau Herman Jansen uit Monnickendam tekende het lijnenplan.

1 / 1
De Z-19 aan de afbouwkade in het visserijdok van Oostende. (Foto Bram Pronk)

De Z-19 aan de afbouwkade in het visserijdok van Oostende. (Foto Bram Pronk)

Bema bouwt het schip als hoofdaannemer af in het visserijdok in Oostende. Het is het grootste project van Bema tot nu toe. Eerder bouwde de werf een polyester vissersvaartuig, de nettenvisser O-554 en verbouwde en verlengde de boomkorkotter O-51 Stormvogel van de Vlaamse Visserij Coöperatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bram Pronk)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook