Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] Het is tijd voor het grote omdenken

ROTTERDAM

Het begint erop te lijken dat, alle goede bedoelingen ten spijt, de huidige energietransitie tot op heden alleen maar bijdraagt aan méér uitstoot van broeikasgassen. Dit maakt Michel Voorwinde, directeur Bovag-afdeling Energiesystemen en Revisie, duidelijk in het opiniestuk ‘Overheidsbeleid leidt tot meer CO2-uitstoot’. Zo wordt, om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen, vanaf 2022 de binnenvaart verplicht om met hernieuwbare brandstoffen te varen die niet alleen tot méér uitstoot zullen leiden maar bovendien ronduit gevaarlijke situaties op kunnen leveren en tot slot de binnenvaartsector op enorme kosten zal jagen.

1 / 1
Tijd voor het grote omdenken. (Foto Frank Vincentz)

Tijd voor het grote omdenken. (Foto Frank Vincentz)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Williebrordus

    Hoe kan het zo simpel zijn.. 😉

  • Lezeres

    Stuurt u dit ook aan de beleidsmakers? Want die lezen deze krant niet.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook