Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ever Ace (23.992 teu) wordt grootste containerschip ter wereld

GEOJE CITY

De Ever Ace (400 x 61 meter) van Evergreen wordt het grootste containerschip van de wereld. Het schip, de eerste van een serie van 10, heeft een capaciteit van 23.992 teu en verslaat de schepen van HHM met 28 teu verschil. De serie van Evergreen heeft dus 0,12% meer capaciteit.

1 / 1
De Ever Ace in aanbouw (Foto Shipspotting.com)

De Ever Ace in aanbouw (Foto Shipspotting.com)

De Ever Ace wordt in juli opgeleverd door Samsung Heavy Industries in zuid-Korea. Het schip heeft de bekende groene kleur van Evergreen gecombineerd met rood.

Het schip is nu nummer 1 van de grootste containerschepen van de wereld

De Ever Ace is onderdeel van de Evergreen A-klasse, een serie schepen variërend tussen 23.888 tot 23.992 teu. Zes van deze schepen worden gebouwd in Korea, de andere vier door China State Shipbuilding Corporation.

De afgelopen jaren is het record van grootste containerschip veelvuldig gebroken. In 2017 werd het eerste schip groter dan 20.000 teu opgeleverd. Inmiddels is de grens van 25.000 teu bijna bereikt.

Ever Given

De Ever Ace tikt een andere scheepsklasse van Evergreen nu net buiten de Top-10. Onder die scheepsklasse valt ook de Ever Given, het schip dat beroemd werd doordat het vast kwam te zitten in het Suezkanaal.

Lees ook:

Over hoe het mis kan gaan met containerschepen

De 7 grootste Nederlandse superjachten
(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • Ruud Gommers

    Ever green? Gaat dit schip ook op lng varen, of is alleen de naam groen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook