Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Wärtsilä op weg naar emissieloos

SCHIEDAM

Wärtsilä is nauw betrokken bij Zero Emission Services (ZES), dat werkt aan elektrische voortstuwingssystemen voor de binnenvaart en doet daarnaast onderzoek naar alternatieve brandstoffen voor zowel de binnen- als de zeevaart. Maar ook op het gebied van Stage V is de Finse motorenfabrikant actief. Binnenkort wordt de Wärtsilä 14, de highspeed motor die de Finse fabrikant samen met Liebherr ontwikkelde, gecertificeerd.

1 / 1
De testen met de Wärtsilä 14 verliepen volgens account manager Binnenvaart ‘buitengewoon gunstig’. ‘De emissies zijn ver onder het niveau wat nodig is voor Stage V.’ (Foto Wärtsilä)

De testen met de Wärtsilä 14 verliepen volgens account manager Binnenvaart ‘buitengewoon gunstig’. ‘De emissies zijn ver onder het niveau wat nodig is voor Stage V.’ (Foto Wärtsilä)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook