Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

OVV wil groot onderzoek naar stabiliteit van alle viskotters

DEN HAAG

Er moet een groot onderzoek komen naar de stabiliteit bij asymmetrische belasting van vissersschepen. Dat adviseert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een advies dat woensdag 26 mei werd uitgebracht. Dit naar aanleiding van de ondergang van de UK-165 Lummetje en UK-171 Spes Salutis. Zowel het ministerie, de sector, het onderwijs als de scheepsbouw moet een bijdrage leveren aan verbetering van de veiligheid.

1 / 1
De UK-165 Lummetje. (Foto OVV, beschikbaar gesteld door de nabestaanden)

De UK-165 Lummetje. (Foto OVV, beschikbaar gesteld door de nabestaanden)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • elzinga

  Kennelijk is het archief weg gesodemieterd. Dit soort onderzoeken zijn al zo vaak gedaan, alleen huidige OVV kent de geschiedenis niet van haar rechtsvoorgangers kennelijk.

 • R.F. Boom

  Ik lees in het artikel diverse keren UK159 terwijl dat UK165 moet zijn , het is al tragisch genoeg wat er gepasseerd is dan is het op z’n minst respectvol om de juiste scheepsnummers neer te typen.
  Mbt tot de reddings/zoekactie , tja dingen lopen zoals ze lopen en iedereen doet z’n uiterste best. En ere wie ere toekomt zonder andere hulpverleners te kort te doen idd de collega vissers hebben het uitermate goed opgepakt. En dat is niet voor het eerst.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook