Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Theo Nuij (Duc in Altum): ‘Schippers varen te vaak onder hun kostprijs’

Maasbracht

Teveel schippers nemen reizen onder de kostprijs aan. Reden? De markt dicteert hun prijs en schippers hebben nauwelijks een idee wat hun schip per dag kost. Theo Nuij van Duc in Altum uit Maasbracht pleit voor een andere manier van vrachtprijzen berekenen. ‘Schippers moeten eerlijk gaan rekenen.’

1 / 1
Nuij weet heel snel of een reis verlieslatend is of winstgevend. (Foto René Quist)

Nuij weet heel snel of een reis verlieslatend is of winstgevend. (Foto René Quist)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Theo Nuij

    Dit artikel is zeker niet bedoeld om mensen in een kwaad daglicht te zetten, u zegt het goed een positieve kritische mening waarvan ik hoop dat alle partijen er iets mee doen en tot bezinning komen en om te kijken hoe het beter kan en verder moet.

  • Ericvd

    Lees een paar mooie kritische noten, die je denk ik op een positieve kritische manier moet lezen. Vind de gedachte mbt de 5% commissie regel, wat volgens mij nog stamt uit de beurstijd van vorige eeuw, een interessante. Hierdoor heb je een automatische incentive om grote schepen te willen bevrachten, maar de oprechte vraag voor de logistiek dienstverlener is.. Bedien je daarmee je klant, of je eigen portemonnee? Leuk interview.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook