Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] ‘Overheidsbeleid leidt tot meer CO2-uitstoot’

ROTTERDAM

Energietransitie. Een populair woord tegenwoordig. Strak gevolgd door ‘vergroenen’. Schijnt iets met elkaar te maken te hebben. Zo van: als je vergroent ben je bezig met de energietransitie. De vraag is wanneer vergroen je?

1 / 1
Het aandeel hernieuwbare elektriciteit in Nederland is nu 14%. Door maximaal in te zetten op elektrificatie gaat onze elektriciteitsvraag echter omhoog. Die is ten opzichte van 2000 met 13% gestegen. Archieffoto Schuttevaer

Het aandeel hernieuwbare elektriciteit in Nederland is nu 14%. Door maximaal in te zetten op elektrificatie gaat onze elektriciteitsvraag echter omhoog. Die is ten opzichte van 2000 met 13% gestegen. Archieffoto Schuttevaer

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • leSage

  Eindelijk een stuk dat klopt. Nu nog in de landelijke kranten en het hersenspoelen terug kan beginnen. Ben wel benieuwd of het inderdaad in de Telegraaf of Algemeen Dagblad komt.

  Dus Michel Voorwinde zorg dat het daar ook komt.

 • David Twigt

  Een prima artikel dat terecht oproept om te stoppen met schijnoplossingen, en vraagt om het eerlijke verhaal. En natuurlijk: een individuele schipper kan er weinig mee behalve als die schipper zich via een organisatie inzet voor het groetere belang en politici en beleidsmakers ervan weet te overtuigen dat men best terug mag keren op een eenmaal ingeslagen weg, als dat de verkeerde afslag is. Maar dat laatste blijkt helaas vreselijk moeilijk.

 • Ericvd

  Ik noem het graag “misplaatst idealisme”, past prima in de politieke waan van de dag, maar mist alle realiteitszin..

 • deamer

  Wij zetten geen muren neer, maar de overheid. Ga met deze wijsheid naar de overheid
  dat lijkt mij het beste idee. Ik vind allang dat wij het paard achter de auto spannen i.p.v. ervoor.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook