Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Manchester Ship Canal

ROTTERDAM

Het mag dan een beetje vreemd zijn om een kanaal een ‘ship canal’ te noemen, want kanalen zijn immers meestal bedoeld voor de scheepvaart, maar dit kanaal moest voor ‘echte schepen’ zijn en niet voor ‘bootjes’. En echte schepen waren dan vaartuigen die over de oceanen voeren. Al met al was het Manchester Ship Canal van meet af aan een ongewone waterweg met een vreemde historie. (Geen abonnee? En u wilt dit artikel toch gratis lezen? Klik hier.)

1 / 1
Het Manchester Ship Canal zou het al bestaande, maar veel kleinere, Bridgewater Canal kruisen. Hiervoor werd een draaibaar aquaduct uitgevonden, voor zover bekend het enige ter wereld.

Het Manchester Ship Canal zou het al bestaande, maar veel kleinere, Bridgewater Canal kruisen. Hiervoor werd een draaibaar aquaduct uitgevonden, voor zover bekend het enige ter wereld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook