Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Huisvuilkwestie blijft grote ergernis

WERKENDAM

Als ASV-lid is Marinus de Heer (54) één van de vele schippers die zich nog altijd groen en geel ergert aan de inzameling van het huisvuil in de binnenvaart. Hij ziet dat vooral veel rederijschepen wel een abonnement hebben genomen voor de inzameling, maar dat individuele schippers blijven weigeren te betalen voor de afgifte van huisvuil.

1 / 1
Schipper Marinus de Heer aan boord van de Tycho. 'Fijn dat we een steeds veranderende horizon hebben.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Schipper Marinus de Heer aan boord van de Tycho. 'Fijn dat we een steeds veranderende horizon hebben.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • wherrebrugh

    Ik heb een vakantiehuis. Daarvoor moet ik aan de gemeente niet alleen OZB betalen, maar ook de afvalstoffenheffing. Dat ondanks ik niet dubbel afval heb en in mijn woonplaats ook de afvalheffing moet betalen.
    De heer De Heer heeft nog het voordeel dat hij kan beslissen géén abonnement te nemen voor de afvalverwijdering. Ik kan dat niet, maar moet dubbel betalen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook