Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Koolmonoxide-alarm redt leven schippersechtpaar Anda

THOLEN

Schipper Jan Veldman en zijn vrouw Anneke Brouwer hebben naar eigen zeggen hun leven te danken aan een koolmonoxide-alarm, dat net op tijd afging in de roef van de Anda. Er bleek hexaangas te ontsnappen uit de lading sojaschroot die kort daarvoor was geladen in de Europoort bij Rotterdam. ‘Als we zaterdagavond waren gaan slapen, waren we zondag niet meer wakker geworden.’

1 / 1
De Anda, hier te zien in Nieuwegein. (Foto Vereniging De Binnenvaart/Pieter Inpijn)

De Anda, hier te zien in Nieuwegein. (Foto Vereniging De Binnenvaart/Pieter Inpijn)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook