Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nooit meer Ever Given: Egypte kondigt verbreding Suezkanaal aan

Suezkanaal

Het Suezkanaal wordt verbreed en verdiept op twee plekken. Zo ook het deel van de vaarweg waar het containerschip Ever Given in maart vast kwam te liggen. Daar wordt over een stuk van 30 kilometer de vaarweg met 40 meter verbreed en 2,40 meter verdiept, meldt de Suez Canal Authority (SCA).(Geen abonnee en wilt ons dossier over Ever Given toch lezen? Klik dan hier)

1 / 1
De Ever Given blokkeerde het Suezkanaal van 23 tot 29 maart. (Foto Maxar)

De Ever Given blokkeerde het Suezkanaal van 23 tot 29 maart. (Foto Maxar)

Het gaat om de vaarweg tussen de stad Suez, aan de zuidelijke opening van het kanaal, en de Bittermeren, waar de Ever Given nog aan de ketting ligt.

Verder zal de in 2015 gegraven tweede vaargeul, die voor meer tweerichtingsverkeer zorgde, worden verlengd. Door de tweede geul 10 kilometer te verlengen loopt die straks door tot aan de Bittermeren.

Het project zal twee jaar in beslag nemen. De verbreding van het Suezkanaal werd aangekondigd door de voorzitter van de SCA, Osama Rabie in het bijzijn van de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi.

Lees ook:

Aanbiedingen Lidl Duitsland vast op Ever Given

Haven Rotterdam: chaos door blokkeerschip Ever Given beperkt

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (2)
  • P. Verkaik

    de tweede geul die 2015 is gegraven start bij de Bittermeren in noordelijke richting

  • Seuter

    Hiermee geeft Egypte te kennen dat het kanaal te smal was, en kan de claim omgekeerd worden: De Ever Given kan miljoenen claimen omdat Egypte wel geld wilde kloppen van grote schepen, terwijl het kanaal daar eigenlijk niet voor geschikt is/was.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook