Aanvaring zeeschip en binnenvaarttanker op Oude Maas

Het zeeschip Nordersand en de binnenvaarttanker Bacchus zijn dinsdagavond 11 mei op de Oude Maas ter hoogte van Barendrecht met elkaar in aanvaring gekomen. Dat gebeurde rond 18.45 uur ter hoogte van de Heinenoordtunnel.

De Nordsand ligt vast op de Oude Maas. (Foto RWS/verkeersleider Rolph)
De Nordsand ligt vast op de Oude Maas. (Foto RWS/verkeersleider Rolph)

De Nordersand vaart onder de vlag van Gibraltar, de tanker heeft de Zwitserse vlag. De ongeladen Nordersand was onderweg naar Moerdijk en week ter hoogte van de Heinenoordtunnel plotseling van zijn koers af naar bakboord. Op foto’s is te zien dat de Bacchus zware kopschade heeft opgelopen.

De Nordsand heeft een groot gat aan stuurboord boven de waterlijn. De Bacchus is naar het vlakbij gelegen bouwdok Barendrecht gevaren. De Nordersand lag dinsdag rond middernacht nog met de boeg buiten de tonnen aan de noordzijde van de Oude Maas met assistentie van twee sleepboten. De politie en de ILT doen onderzoek.

Lees ook:

Taalproblemen zorgen in toenemende mate voor aanvaringen en scheepsongelukken. Daarom moet Engels als officiële voertal worden ingevoerd voor de binnenvaart. Dat zeggen Koninklijke BLN Schuttevaer en Nationale Nautische Verkeersleiders Opleiding in een reactie op een reportage van het KRO NCRV-radioprogramma Pointer