Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hutchison Ports nieuwe eigenaar Rotterdamse overslagterminal APMTR

Rotterdam

De overslagterminal van APMTR in de haven van Rotterdam krijgt een nieuwe eigenaar. Hutchison Ports Netherlands maakte bekend de terminal over te nemen van het Deense Maersk. Bedragen noemden de partijen niet. Hutchison is al eigenaar van de ECT Delta Terminal, die pal naast de nu verworven terminal is gevestigd.

1 / 1
Hutchison is al eigenaar van de naastgelegen ECT Delta Terminal (Foto APM Terminals)

Hutchison is al eigenaar van de naastgelegen ECT Delta Terminal (Foto APM Terminals)

Als onderdeel van de overeenkomst zijn de banen van alle 550 contractmedewerkers van APMTR tot 30 juni 2025 gegarandeerd. Met een twintigtal medewerkers die niet onder de cao vallen, is een regeling getroffen. Daarnaast weet de terminal zich de komende jaren verzekerd van 800.000 te verwerken containers van rederij Maersk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook