Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Vlaamse Waterweg gaat alle kunstwerken op afstand bedienen

HASSELT

De Vlaamse Waterweg gaat grootschalig investeren in afstandbediening van zijn kunstwerken. Tegen 2032 moeten alle bruggen en sluizen van de Vlaamse vaarwegbeheerder op afstand worden bediend vanuit bediencentrales.

1 / 1
De sluis op het Albertkanaal in Diepenbeek, België. (Foto Wikimedia)

De sluis op het Albertkanaal in Diepenbeek, België. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • j.hagens

    Fantastisch, het groot Dok van Merksem, draaide de Brug van Maandag tot Zaterdag van 06.00 tot 22.00, nu draait die van Maandag tot Vrijdag van 06.00 tot 22.00 uur en Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.
    Welk voordeel heeft de Schipperij hiervan, zorg dan in ieder geval dat de brug op aanvraag bedient kan worden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook