Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vlaggen halfstok in Werkendam na fatale brand Hoogendoorn

Werkendam

Als blijk van steun voor de nabestaanden van de slachtoffers en voor het bedrijf hebben veel inwoners van Werkendam de vlag halfstok gehangen. Ook is er een crowdfundingactie opgezet.

1 / 1
Als blijk van steun voor de nabestaanden van de slachtoffers en voor het bedrijf hebben veel inwoners van Werkendam de vlag halfstok gehangen. Foto Jurgen Versteeg

Als blijk van steun voor de nabestaanden van de slachtoffers en voor het bedrijf hebben veel inwoners van Werkendam de vlag halfstok gehangen. Foto Jurgen Versteeg

De brand van afgelopen weekend heeft grote indruk gemaakt op de inwoners van Werkendam. Vier dagen na de fatale brand, waar drie Litouwse arbeidsmigranten bij omkwamen, hangen er overal in het dorp vlaggen halfstok.

Het idee om de vlaggen halfstok te doen kwam van Bert Versluis. Hij riep op Facebook op om op donderdag 6 mei dit te doen uit medeleven naar de nabestaanden.

Crowdfunding

Er zijn ook meerdere crowdfundingacties gestart. De grootste actie heeft al ruim 30.000 euro opgehaald. De actie wil zowel de familie Hoogendoorn helpen, als de familie van de nabestaanden.

Lees ook: Kantoor en fabriek Hoogendoorn MB Werkendam in as door brand

Het bedrag is bij elkaar gebracht door 690 donaties in 3 dagen.

Hoogendoorn MBI

De brand, die boven Hoogendoorn MBI uitbrak, werd even voor 08.00 uur gemeld door een omwonende. Direct werd er groots uitgerukt, waarbij er diverse hulpdiensten naar de locatie kwamen.

De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd er gebruik gemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Even later breidde de brand uit naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf. Hoewel de bewoners van het naastgelegen appartement tijdig uit de woning wisten te komen, was het lot van anderen in het naastgelegen appartement lange tijd onduidelijk. Uiteindelijk bleek het te gaan om 3 arbeidsmigranten uit Litouwen, zij hebben de brand niet overleefd.

Lees ook:

Politie: 3 doden na brand Hoogendoorn in Werkendam

Drie gewonden na explosie op motorboot Burgum (Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook