Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stomdronken schipper aangehouden op sluis Sambeek

SAMBEEK

De politie heeft donderdag 6 mei rond het middaguur op de Maas een stomdronken schipper van zijn schip gehaald. De man werd aangehouden toen zijn schip in sluis Sambeek lag.

1 / 1
Foto: Politiepatrouilleboot op de Maas (Foto politie.nl)

Foto: Politiepatrouilleboot op de Maas (Foto politie.nl)

Kort daarvoor had hij bij de invaart voorgedrongen op collega-schippers en een kleine aanvaring veroorzaakt. De man werd op zijn gedrag aangesproken door andere schippers en het sluispersoneel. Toen bleek dat de man waarschijnlijk had gedronken deed het bedieningspersoneel de sluisdeuren dicht zodat de benevelde schipper niet meer weg kon en alarmeerde de politie.

Toen de schipper van boord werd gehaald bleek hij zo dronken te zijn dat hij niet meer op zijn benen kon staan, zegt een omstander. Hij is meegenomen naar het bureau.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie zegt dat er een politieteam op weg is naar Sambeek om de aanvaring te onderzoeken. Zij kon verder niets zeggen over de aanhouding en hoeveel de schipper gedronken had. Het gaat om een schip uit Maasbracht. Omdat het schip langere tijd in de sluis lag, was de scheepvaart enige tijd gestremd.

Lees ook:

Presto ramt Albert Schweitzerbrug, stuurhut aan diggelen

Aanvaring tussen binnenvaartschip Vagari en roeiboot op Trekvliet

(Bart Oosterveld)

Reacties (2)
 • daisy

  Het word ook wel steeds lastiger om de incompetentie van RWS nuchter te ondergaan 😉

  G.M. Noldes

 • Daan

  De praatjes maker had ineens geen praatjes meer!
  #kansloos

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook