Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Groot-Brittannië stuurt marineschepen naar Jersey om visconflict

Londen

De Britse premier Boris Johnson heeft twee patrouilleschepen, HMS Tamar en HMS Severn, van de marine naar het Kanaaleiland Jersey gestuurd vanwege het conflict met Frankrijk over visserijrechten. Londen vreest dat Franse vissers de grootste haven op het eiland mogelijk uit protest willen blokkeren. Frankrijk dreigde eerder al dat de doorgifte van elektriciteit vanuit Frankrijk via een onderzeese kabel naar het eiland als ‘vergeldingsmaatregel’ kan worden onderbroken.

1 / 1
De HMS Tamar is een van de patrouilleschepen die onderweg is (Foto Twitter / HMS Tamar)

De HMS Tamar is een van de patrouilleschepen die onderweg is (Foto Twitter / HMS Tamar)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook